Conceptul ma organics


MA (My Alternatives) Organics este un concept care promovează frumusețea conștientă și favorizează tranziția către o rutină de frumusețe sănătoasă și sustenabilă, oferind alternative cosmetice naturale și încuranjand adoptarea unui stil de viață sănătos.

Prin încercarea de a evita substanțele chimice dăunătoare și aditivii toxici, sintetici care ne pot dăuna pe termen lung, dorim să simțiți beneficiile folosirii produselor care vă vor evidentia în mod natural vitalitatea, strălucirea pielii și frumusețea unică.

Misiunea noastră este aceea de a oferi produse și servicii de înaltă calitate, respectând în același timp sănătatea și bunăstarea clienților noștri dar și integritatea mediului și a viitorului nostru.

de ce natural?


PENTRU SĂNĂTATE

Pielea noastră este cel mai mare organ și este un sistem viu și dinamic de țesut. Are capacitatea remarcabilă de a absorbi în sânge produsele aplicate, parțial sau complet. De fapt, până la 60% din produsele pe care le folosim pe piele sunt absorbite și depozitate în sistemul circulator (Fairley, 2001). În doar 26 de secunde aceste ingrediente se transmit deja în sânge.

Dar ne gândim vreodată la ceea ce punem pe pielea noastră în fiecare zi?

Din păcate, multe dintre ingredientele găsite în crema dumneavoastră preferată pentru față sau în rujuri și parfumuri sunt de fapt toxine, alergeni sau agenți cancerigeni.

Sănătatea și bunăstarea reprezintă cea mai mare valoare a noastră. Dacă vrem cu adevărat să ne simțim și să funcționăm cât mai bine, trebuie să avem grijă de noi înșine, atând în interior cât și în exterior. Aceasta înseamnă să fim conștienți de ceea ce punem pe corp, precum și la obiceiurile alimentare.

Dacă alimentatia este una naturala, bio, eliminați ingredientele care contribuie la probleme de sănătate, complicații de reproducere, acnee și reacții alergice. La fel se întâmplă și dacă folosiți produse naturale de îngrijire și cosmetică.

PENTRU ANIMALE

‘Fiecare produs, fiecare acțiune și orice decizie privind stilul nostru de viață poate reprezenta alegerea de a face mai puțin rău animalelor.’ – Zoe Weil, Agenda Animalelor

Nu este un secret faptul că multe dintre cele mai renumite mărci din lume testează în mod curent produsele pe animale, în producția de bunuri de consum și cosmetice.

Animalele sunt folosite ca subiecți de testare, existând cazuri la nivel global în care s-au testat pe ele loțiuni chimice și poțiuni care le-au intrat în ochi și au determinat orbirea lor s-au le-au lăsat pielea rasă. Ele sunt foarte des făcute să inspire gaze otrăvitoare, fiind prinse în cuști în cea mai mare parte a vieții lor, trăind suferințe insuportabile și adeseori murind din cauza rezultatelor acestor teste . Mai rău, pentru ca rezultatele testului să fie ‘exacte’, nu li se oferă nici o formă de ameliorare a durerii sau o formă de anestezie. Vă puteți imagina că s-ar putea întâmpla cu propriul dumneavoastră animal de companie atât de prețios? Ar fi total inacceptabil ca el să sufere în acest fel.

Trebuie să avem compasiune și dragoste pentru toate ființele. Mulți dintre noi știu deja acest lucru instinctiv. Însă, în ultima vreme chiar și oamenii de știință constată din ce în ce mai mult că animalele sunt ființe foarte sensibile care suferă și simt durerea ca și noi. Astfel, multe țări extind tot mai multe drepturi asupra animalelor ca ființe. O ființă are capacitatea de a ‘simți’ fizic și emoțional.

Într-o perioadă în care multe companii cosmetice pun profitul deasupra eticii, credem că singura rezolvare este reprezentată de consumatorii și profesioniștii care trebuie să solicite produse cosmetice naturale, care nu produc cruzime prin fabricarea și distribuirea lor la scară largă.

Produsele cosmetice naturale, anti-cruzime sunt o parte atât de importantă a vieții noastre trăite în armonie cu pământul și a respectului față de toate creaturile incredibile alături de care împărțim această bijuterie verde, Pământul.

PENTRU MEDIU

Produsele cosmetice și de îngrijire personală afectează cel mai mult mediul înconjurător după ajung în sistemul de canalizare. Componentele chimice ale multor produse nu se descompun și se acumulează în deșeuri chimice, afectând întregul ecosistem.

Acestea sunt eliberate în lacurile, râurile și sistemele publice de apă.

Produsele chimice din cosmetice nu sunt doar periculoase pentru viața acvatică. Toată viața de pe Pământ depinde de ciclul apei. Apa se evaporează în atmosferă, se re-acumulează în nori, apoi se re-lichefiază și se întoarce pe Pământ sub forma ploii. Substanțele chimice introduse în ecosistemele acvatice se evaporă împreună cu apa și apoi sunt transferate în alte zone prin ploi. Produsele chimice din cosmetice au fost găsite în râuri, oceane, cursuri de apă, lacuri, în sistemele de aprovizionare cu apă publică, soluri agricole și chiar particule de praf. Animalele care sunt expuse acestor substanțe chimice pot suferi modificări reproductive, genetice și de dezvoltare, precum și multe tipuri de cancer.

Prin educație și prin însușirea practicilor de achiziție responsabilă, consumatorii au puterea de a opri poluarea cauzată de produsele chimice din cosmetice.